top of page

Past Events

Bilgi | Ar-Ge Takımı Kuruluyor


Ar-Ge takımı nedir ?


Ar-Ge takımı , yapılan başvuruların içinden seçilen kişilerden oluşacak , okulumuzdaki bilim ve proje çalışmalarını yürütecek , farklı alanlarda fikirler , yeni nesil teknolojiler, buluşlar üretecek , ulusal ve uluslar arası yarışmalarda okulumuzu ve şehrimizi temsil edecek 10 kişilik takımdır .


Ar-Ge takımı nasıl çalışır ?


Ar-Ge takımına katılmaya hak kazanan öğrenciler , sene boyunca takım ile birlikte çalışacak , proje yarışmalarına katılacak , farklı şehirlerde yapılan yarışmalara gidecek , okulunu ve şehrini temsil edecektir. Ar-Ge takımı , düzenli olarak toplantılar ve çalışmalar düzenleyecektir. İlk toplantılarda , her üye kendine bir proje belirleyecektir. İlerleyen toplantılar ve çalışmalarda ise , projelerin raporları hazırlanacak , prototipleri üretilecek , gerekli araştırmalar yapılarak projeler hayata geçirilecektir. Hazırlanan projeler 2017 yılının ocak ayından itibaren başlayan , TÜBİTAK , Google Science Fair , İNSPO , İNESPO , İNTEL , DOASEF gibi ulusal ve uluslar arası prestijli yarışmalara gönderilecektir. Bir veya birden fazla yarışmada ilk aşamayı geçmeyi başaran üyeler , ulusal yarışmalarda şehrini , uluslar arası yarışmalarda ise ülkesini temsil etmek için o yarışmanın düzenlendiği şehre , götürülecektir . Yarışmaların final bölümünde derece elde etmeyi başaran öğrenciler , yarışmaları düzenleyen kurum ve kuruluşlar tarafından birçok farklı ödül ile ödüllendirilecektir.


Yararları nelerdir ?

  • Yapılan bir projenin normalde herhangi bir yarışmada kazanma şansı çok düşükken Ar-Ge takımı ile gönderilecek olan projelerin kazanma ihtimali çok daha fazladır.

  • Ar-Ge takımı üyeleri kendilerini ve projelerini geliştirmek için gerekli olan her türlü yardımı alacaklardır.

  • Yarışmalarda derece elde eden üyeler , 3500 TL – 5000 TL arası para ödülü , 50.000 $ ‘ a kadar karşılıksız burs , yurt dışı tatilleri , silikon vadisi gezisi gibi çeşitli ödüller kazanabileceklerdir .

  • Yarışmaların herhangi birinde ilk aşamayı geçmeyi başaran üyeler , yarışmalarda ücretsiz olarak şehir ve ülke dışı gezilere gitmeye hak kazanacaktır. Rixos , Hilton gibi otellerde ücretsiz bir şekilde konaklayabileceklerdir.

Ar-Ge Takımına Nasıl Katılınır ?


Ar-Ge takımına başvurmak için , sitede bulunan Ar-Ge takımı bölümündeki başvuru formunu doldurarak göndermeniz yeterlidir. Formu gönderdikten sonra başvurunuz incelenecek , başvurunuz kabul edilirse tarafınıza dönüş yapılacaktır



Recent Posts
bottom of page