top of page

Hizmetlerimiz

 Neler Yapıyoruz ? 

HEDEF KİTLENİN BELİRLENMESİ

 

Bu faliyet , projenin etkileyeceği , yararlılık göstereceği Kişilerin ,grupların  projenin başlangıcında kararlaştırılması , Türkiye genelinde toplam 5000 adet Lise , Ortaokul ve  Üniversite Öğrencisinin ,  25-30 Yaş Arası Yetişkinlerin , Babaların  , Annelerin  ve Çocukların  önceden seçilmesidir.

 

KARİYER VE HAYLLER PLANLAMA - TESPİT ANKETLERİ / ALTERNATİF ANKETLER

 

Bu anketlerin bir kısmı , projenin insanlar üzerinde etkisini , insanların algısını ölçmek ve projenin yararlılığını tespit etmek amacı ile oluşturulurken diğer kısmı insanların kariyerleri hakkında Düşünceleri nedir , hangi okulda okumak istediklerini ve hangi mesleği seçeceklerini belirlemişler mi , belirli bir hedefleri ,hayalleri varmı , bunlar ve  benzeri sorular ile insanların genel durumunu , sorunlarını tespit etmek Amaçlı Oluşturulan , projenin temelini oluşturan sonuçlara ulaşılan bir anketlerdir. Kariyer ve hayller planlama / tespit anketi , şu ana kadar tarafımızdan 100 kişiye  proje çalışmalarından önce , aynı 100 kişiye bir kere de proje çalışmalarından sonra  uygulanmış , farklar ortaya konulmuştur. Kariyer ve hayller planlama / tespit anketi , ekte bulunmaktadır.

 

MESLEK TESPİT TESTLERİ

 

Bu faliyet , Gençler'in ve genel olarak lise öğrencilerinin ,  dış etkenlerin etkisinde kalmadan yetenekleri  için en uygun , kendileri için en iyi mesleği bulmaları ve o meslek hakkında bilgi sahibi olmaları için oluşturulmuş bir testtir. Test projenin ilk iki Ayında 100 kişiye uygulanmış, 100 kişinin kendileri için en doğru mesleği bulmalarını sağlamıştır.

 

AR-GE BİRİMLERİNİN KURULMASI

 

Bu faliyet , projenin uygulanacağı Şehirlerde bulunan okullarda , inovasyon çalışmalarının yapıldığı , sürekli  projelerin yürütüldüğü , yeni girişimlerin gerçekleştirildiği , öğrencilere bu konularda eğitimlerin verildiği birimler kurulmasıdır. İlk ar-ge birimi Tokat Fen Lisesinde kurulmuştur. Şu anda 115 üyesi , 11 görevlisi bulunmakta ve her hafta 10 un üzerinde proje ve inovasyon çalışmalarının yapıldığı toplantılar düzenlenmektedir. Ar-ge birimi 10 seviyeye bölünmüş olup her seviyenin bir ekip başkanı bulunmaktadır. Başkanlar her hafta en az ekibiyle bir toplantı düzenleme zorunluluğundadır. Bir ekipteki üyenin o haftaki çalışmalarına göre daha üst seviyelere geçme şansı bulunmakta , bu sayede tüm ekiplerdeki üyelerin hırs ile çalışması sağlanmaktadır. Projenin ilerliyen safhalarında tüm şehir ve okullardaki ar-ge birimleri birbirine bağlantılı hale getirilecek , tüm okulların kordineli çalışması sağlanacaktır.

 

GİRİŞİMCİ DESTEK BÜROLARININ KURULMASI

 

Bu faliyet , Gençler'e nasıl Girişimci olabileceklerini öğretecek , girişimcilere yol gösterecek , onları girişimlerine yatırım bulmaları için melek Yatırımcılar ile buluşturacak , girişimlerinin nasıl başarıya ulaştırabilecekleri ve hayata geçirebileceklerini gösterecek bürolar kurulmasıdır.

 

OKULLARDA  MESLEK DERSLERİ VERİLMESİ

 

Bu faliyet , okul öğrenilerine uygulanan meslek tespit testleri sonucunda , Gençler'in gelecekte sahip olacağı mesleğe karar verildiğinde , Öğrenciye o meslek hakkında dersler verilmesi , Uygulamalı olarak o meslek ile ilgili etkinlikler Düzenlenmesi , o mesleğe nasıl ulaşabileceğinin , meslek simülasyonları ile o  meslekte hayatının nasıl olacağının  gösterilmesini amaçlayan programlardır.

 

OKULLARDA  YAZILIM DERSLERİ VERİLMESİ

 

Bu faliyet , okullarda yazılım ekiplerini kurulmasını , yazılım ekiplerinin yapılan mobil ve Web projelerini yürütmesini , Buluş projelerinin yazılım ara yüzlerini düzenlemesini amaçlayan  , hem projelerin hayata geçirilmesini sağlayan hemde öğrencilerin yazılım yazmak konusunda uzmanlaşmasını bir çalışma yürütmektir. Yazılım gruplarının üyeleri öncelikli olarak yazılım ve bilgisayar mühendisliğini meslek testleri ile belirleyen , bu mesleklere sahip Olmayı isteyen Öğrencilerden seçilecektir.

 

PROJE TANITIM AFİŞLERİNİN  ASILMASI

 

Bu faaliyet, projenin ulusal anlamda ses getirmesi , tanıtılması ve insanların dikkatinin çekilmesi için , proje hakkında bilgi veren , Projede yapılanlarında yer aldığı tanıtım afişlerinin Hazırlanması ve bu afişlerin projenin uygulanacağı Şehirlerde işlek Bölgelere asılması , bilboardlarda gösterilmesidir.

 

PROJE TANITIM BROŞÜRLERİNİN DAĞITILMASI

 

Bu faaliyet, projenin ulusal anlamda ses getirmesi , tanıtılması ve insanların dikkatinin çekilmesi için , proje hakkında bilgi veren , Projede yapılanlarında yer aldığı broşürlerin Hazırlanması , hazırlanan bu broşürlerin projenin uygulanacağı Şehirlerdeki işlek bölgelerde , Alışveriş merkezlerinde insanlara dağıtılması , bu yol ile insanların ilgisini proje üzerinde toplamaktır.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARININ YÖNETİLMESİ

 

Bu faaliyet , projenin ulusal anlamda tanıtılması , ses getirmesi amacı ile sosyal medya hesaplarının kurulması , bu hesaplardan girişimcilik , proje ve benzeri konularda yazılar paylaşılması  , proje faaliyetlerinin twitter , facebook , instagram ve tumblr gibi hesaplar üzerinden insanlara bildirilmesini konu almaktadır.

Twitter : @proje_ares

Facebook : fb.com/ARESPROJESI

Instagram : @ proje_ares

Tumblr : proje-ares

 

WEB SİTESİ KURULMASI VE TANITILMASI

 

Bu faaliyet , projenin kurulan internet sitesi ile tanıtılmasını , insanların proje hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır.  Web sitesi üzerinden proje ile ilgili her türlü bilgi paylaşılacak ve sitenin reklamı ; youtube , facebook , twitter gibi yüksek kullanıcı sayısına sahip siteler üzerinden yapılacaktır.

Web adresi : www.ztark.net

 

PROJE VE GİRİŞİMCİLİK ETKİNLİĞİ

 

Proje ve girişimcilik etkinliği , ARES projesinin en önemli etkinliklerinden biridir.  Program ilk olarak 25 Mart 2016 Gününde gerçekleşecek şekilde düzenlenmiştir. Şehirdeki en büyük konferans ve sergi salonu olan 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı ayarlanmıştır. 1500 TL bütçe ayrılmıştır. Proje etkinliği iki bölümden oluşacak şekilde planlanmıştır. İlk bölüm  Ar-Ge birimimize ait 30 projenin sunulacağı sergi olan ARES EXPO , ikinci bölüm ise ünlü girişimcilerin ve iş adamlarının konuşmalarından oluşan konferanslar , Şiirler , Şarkılar ve ” Hayallerin Peşinde” İsimli Tiyatrodan oluşacak şekilde düzenlenmiştir. Program için 1000 davetiye dağıtılmış , hedef kitlenin dağılım oranıyla aynı oranda lise , Ortaokul ve  Üniversite öğrencileri,  25-30 Yaş Arası Yetişkinler  , Babalar , Anneler  ve Çocuklardan oluşan minimum 500 kişinin kesin katılımı belirlenmiştir. Konferans verecekler arasında Dimes A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ziya Diren , Tokat Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Fenercioğlu , ZTARK takımı üyelerinden Tunahan Öztürk bulunmaktadır. Program için 30 projeye 50*70 oranında toplam 60 adet afiş  ve 1000 adet broşür bastırılmıştır. Şehrimizdeki davet edilen Vali , Belediye Başkanı , Milli Eğitim Müdürü , Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ,  Milli Eğitim Şube Müdürleri   katılacaklarını belirtmişlerdir. Bağlantılarımız arasında olan İstanbul Kanal D Ana Haber ekibi , ,programı haber yapmak ve projeyi ülke genelinde tanıtmak için geleceklerini kesinleştirmişlerdir. Program için göksu organizasyon şirketi ile anlaşma yapılmış , organizasyonun en iyi süslemeler ile gerçekleşmesi hedeflenmiştir. 1 ay süren bu çalışmalarımız sonucunda programdan 3 gün önce Tokat İl Özel İdaresi tarafımıza 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nın bir sebep gösterilmeden iptal edildiğini , programı resmi olan hiçbir mekanda düzenleyemeyeceğimizi  belirtmişler , bu olayı fazla incelememiz , kapatmamız gerektiğini söylemişlerdir. Buna rağmen 1000 TL bütçe harcadığımız olayın nedenini araştırdığımızda , milli eğitim içerisinde bulunan bağlantılarımızdan , mekanın iptal edilme sebebinin  , programı hazırladığımız Uluslararası Antalya Üniversitesinin Cemaat ile bağlantılı olduğundan dolayı olduğunu belirtmişlerdir. Biz ZTARK takımı olarak ülkemizdeki bilime , girişimciliğe ve projelere verilen desteğin ne kadar düşük olduğunu gösteren bu olay sonucunda programdan vazgeçmeyip , 28 Nisan 2016 tarihinde aynı şekilde düzenlenmek üzere ertelemiş bulunmaktayız.

 

BİLGİ VERİCİ GÖRSEL/KARİKATÜR HAZIRLANMASI

 

Bu faaliyet, proje , girişimcilik , liderlik ile ilgili bilgilerin gençlere görsel duyu yoluyla aktarılmasında görev alacaktır. Görsel uygulamamalar sayesinde bilgi daha dikkat çekici hale getirilecek , ögrencilerin karikatürlerle zihnlerine daha iyi yerleşecek, görsel hafızalarında bilginin yansımaları kalacaktır.Bu gençlerin bilgiyi sözlü anlatımın yanında daha estetik bir tür olan görsel bilgi aktarımı ile ögrenmelerini sağlayacaktır.Bunun yanı sıra bilgiyi sözlü , görüntülü veya işitsel olarak daha iyi öğrenebilenler olduğundan , onlarla özel bir yöntem ile ilgilenilmesi sağlanacaktır.

 

OKUL GEZİLERİ DÜZENLENMESİ

 

Bu faaliyet,ülke gençlerinin kültürel ve sosyal anlamda gelişimi için düzenlenecektir. Ögrencilere, gerek kültürel mekanları gerek bilimsel mekanları gezdirerek onların bunlardan sentezler çıkarmaları ve olaylara görsellik boyutundan bakmaları sağlanacak , genel kültürleri arttırılacaktır. .Bu sayede öğrenciler hem gezip eğlenecek,sosyalleşecek hemde eğlenerek öğrenmiş olacaklardır.

 

ÜNLÜ GİRİŞİMCİLER İLE GÖRÜŞÜLMESİ

 

Bu faaliyet, gençlerin ellerindeki bir projeyi doğru ve planlı bir şekilde kullanmalarını sağlayacaktır. Onlara gerekli girişim ruhunu aşılayabilecek,bu konuda uzmanlaşmış şahıslararla diyaloglar kurulacak ve gençlerin en büyük sorunu olan acemilikleri tecrübe ile donatılcaktır. Gençler öncelikle girişim konusunda bilinçlendirilecek,daha sonra bilgilerini nasıl doğru şekilde kullanabileceklerini kavrayacak,yapabilecekleri tüm girişimlerde hedefi tutturacaklardır.

 

 

GİRİŞİMCİLER VE HEDEF KİTLENİN GÖRÜŞTÜRÜLMESİ

 

Bu faaliyet, gençlerin ihtiyaç duyduğu idol kişiliği oluşturmak için yapılacaktır. Ünlü girişimcilerin başarı öyküleri insanlarda bir hırs ortamı yaratacaktır. Ben neden böyle olamayayım algısı oluşturacaktır. Yine yaptığımız araştırmalarda gördük ki öğrenciler, erken başarı öykülerinden oldukça haz alıyor. 45 yaşın altındaki girişimcilerin konuşmaları öğrencilerde bir istek oluştururken 45 yaşın üstündeki girişimcilerin konuşmaları öğrencileri sıkıyor. Bunun nedenini ise öğrencilerin 45 yaşın altındaki girişimcilerde kendinden bir şey bulmasına bağladık. Bu yüzden bu faaliyette konuşmacı girişimci mümkünse 45 yaşın altında olmalıdır.

 

MESLEK TANITIM BÜROLARI KURULMASI

 

Bu faaliyet, meslek seçememe veya kariyer planlayamama sıkıntıları içinde olan öğrencilere rehberlik etmesi amacıyla yapılacaktır. Öğrencilerin stres, gençlik ateşi ve telaşla attıkları yanlış adımların önüne geçilecek ve öğrencilerin sağlam adımlarla hareket etmeleri sağlanacaktır. Onlara hayallerindeki mesleğe ulaşması konusunda yol gösterecek , yardımcı olacaktır.

 

MESLEK TANITIM KİTAPLARININ OLUŞTURULMASI

 

Bu kitap, hayalindeki meslekten haberi bile olmayan öğrencilerin bütün mesleklere bakmasını ve her meslek için en azından fikir sahibi olmasını sağlayacaktır. Mesela doktor olacağım diyen kişilerde yaptığımız deneyde gördük ki deneklerimizin yarısı ne doktoru olacağını düşünmemiş bile. Yani doktorluğu araştırmamış bile. Sadece karizması ve maaşı yüzünden doktor olacağım dediklerini keşfettik. Bu kitaptaki amacımız meslekleri her yönüyle tanıtıp geç pişmanlıkların önüne geçmektir.

 

YATIRIMCILAR İLE GÖRÜŞÜLMESİ

 

Bu faaliyet, melek yatırımcılar ile görüşerek  ARES projesine , ARES projesi kapsamında yürütülen projelere , yapılan girişimlere yatırım bulunmasını amaçlamaktadır. Bu sayede projenin fonu arttırılacak , daha fazla kişiye ulaştırılması sağlanacak , aynı zamanda projelerin hayata geçirilmesi kolaylaştırılacaktır.

 

MESLEK TANITIM FESTİVALİ DÜZENLENMESİ

 

Bu faaliyet, genç bireylere mesleklerin her özelliğini tanıtacaktır. Hangi bölümün okunması gerektiğini, bu bölüm için en iyi üniversitelerin hangileri olduğunu, bu üniversiteler için nasıl başarılar gerektiğini, üniversiteden sonraki iş imkanlarını meslek seçeceklere gösterecektir.Bir mesleği neden seçmeleri gerektiği , o meslekte hayatlarının nasıl olacağı öğretilecektir. Yine yarım saatlik "Bir İş Günü Simulatörü" ile iş hayatından bir kesit de sunulucaktır. Gençlere , tam bir meslek hayatı yaşatılacaktır.

 

OKULLARDA KONFERANSLAR VERİLMESİ

 

Bu faaliyet, öncelikle Tokat , sonra Ankara ve  son olarak da Samsun’da bulunan okullara gidilmesi , bu okullarda girişimcilik ve proje konulu konferanslar verilmesidir. Okullarda verilecek konferanslar ile insanların projelere ilgisi arttırılacak , yeni girişimler konusunda teşvik edilecektir.

 

REKLAM FİLMLERİ ÇEKİLMESİ

 

Bu faaliyet , insanların ilgisinin projeye çekilmesi için sosyal medya hesapları , web sitesi , video kanalları  ve televizyon kanallarında yayımlanacak videolar çekilmesini amaçlamaktadır. Çekilecek bu videolar ile projenin tanıtılması , girişimci ve katılımcıların sayısının arttırılması sağlanacaktır.

ÖĞRENME SİSTEMİ TESPİT TESTLERİ YAPILMASI

 

Öğrencilerin doğuştan gelen özelliklerinden biri olan öğrenme sitilleri, insandan insana farklılık gösterebilir. Öğrenciler ; okuyarak , görerek veya duyarak diğerlerine oranla daha iyi öğrenebilir. Projenin bu aşamasında , öğrencilerin hangi yol ile daha kolay öğrendiklerini tespit edecek testler uygulanacak , test sonucunda hangi öğrencinin nasıl kolay öğreneceği görülecek , öğrenciler o yol ile çalışmaya yönlendirilecektir.

 

MESLEK SAHİPLERİ - ÖĞRENCİ  BULUŞMALARI

 

Bu faaliyet, halen meslek seçimini tamamlamamış bireylere veya meslek seçimini yapmış ama kuşkuları olan genç beyinlere meslek sahiplerinin katılımlarının olduğu özel buluşma günlerinde mesleklerin gerçek yüzünü gösterecek, genç bireylerin meslekleri hakkında aklında hiç bir soru işareti bırakmayacaktır.

 

TELEVİYON / RADYO KANALLARINDA  TANITIM

 

Projenin ulusal çapta ses getirmesi için , radyo , televizyon kanalları ile görüşülecek , bu kanallar üzerinden projenin reklamı yapılacaktır. Proje ve girişimcilik etkinliğinde kanal d televizyonunun çağrılması , buna bir örnektir.

 

GİRİŞİMCİ - YATIRIMCI BULUŞMALARI

 

Bu faaliyet , belirlenen günlerde her genç girişimcinin kendi projesini tanıttığı sergiler kurulmasını ,  bu sergilere yatırımcıların davet edilmesini ,  girişimciler ile yatırımcıların buluşturulmasını , bu sayede  girişimlere yatırım bulunmasını amaçlamaktadır.

 

PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK

 

Bu faaliyet, tasarlanan projelerin uygulamaya geçmesini sağlayacakdır. Parlak fikirlerin hayat bulması için akıldan geçen ve taslağı hazırlanan projeler hayata geçirilmelidir. Bu sayede proje sadece kağıt üzerinde kalmayacak amacına ulaşacaktır. Projeleri hayat geçirmek için önce proje temeli alınmalı , projenin fikrinin benimsenmesi sağlanmalı, takımı oluşturulmalı, sonrasın bir plan dahilinde projeler uygulamaya konmalıdır. ARES projesi boyunca gençlerin bireysel veya takımsal olarak proje hazırlaması , hayata geçirmesi sağlanacaktır. ARES projesinde hayata geçirilen ilk  WEB projesi  “ www.kodatlas.com “ dur. Şuan da 2000 in üzerinde ürünün satışa sunulduğu e-ticaret sitesi , ARES projesine , ARES projesi kapsamında gerçekleştirileninovasyon ve buluş projelerine sermaye sağlamak için oluşturulmuş , aynı zamanda ARES projesinin hedef kitlesine projelerin gerçekten hayata geçirilebileceğini ve kazanç sağlanılabileceğini göstermek için tasarlanmış bir girişimdir.

 

SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ DÜZENLEMEK

 

Bu faaliyet , hedef şehirlerde sosyal sorumluluk ile ilgili etkinlikler düzenlemek amacı ile oluşturulmuştur.  Bu faaliyete örnek olarak 2 Nisan 2016 dünya otizm farkındalık gününde , Özgür Yaşam ve Çizgi kafe / Kırtasiye şirketleri ile iş birliği yapılarak düzenlenen , otizme farkındalık etkinliği örnek gösterilebilir. Düzenlenen bu etkinlikte otizmli bireylere dikkat çekilmiş ,  insanların sınıflandırılmadan herkese tam destek verilmesi gerektiği , onların bu farklılıklarının gelecekte girişimci ve lider olmalarında bir engel olmadığını göstermek amaçlanmıştır. Bu amaca dikkat çeken T-Shirtler bastırılmış , Özgür Yaşam ve Çizgi kafe / Kırtasiye şirketlerinde broşürler dağıtılmış , reklam filmi çekilmiştir.

 

İNOVASYON EKİBİ KURMAK VE YÖNETMEK

 

Bu faaliyet , yapılan ve tasarlanan projelerin geliştirilmesi ,  var olan ürünlerin geliştirilerek yeni versiyonlarının üretilmesi , inovasyon çalışmaları yapılması için çalışan bir ekip oluşturulmasını amaçlamaktadır. Şuanda kurulan inovasyon ekibinde 13 kişi ile her hafta belirli bir ürün veya proje üzerinden toplantılar düzenlenmekte , seçilen ürün ve projeler geliştirilmektedir. Örneğin bir restoran için bir ürün geliştirilmek istenirse , o restorana belirli bir süre boyunca düzenli olarak gidilmekte , ihtiyaları ve eksiklikleri belirlenmekte , belirlenen ihtiyaçlara göre yeni ürünler geliştirilmekte veya var olan ürünler üzerinden inovasyon çalışmaları yapılmaktadır.

 

MOTİVASYON REKLAMLARI ÇEKMEK

 

Bu faaliyet , gençlerin motivasyon edilmesine yönelik reklam filmleri çekilerek web sitesinde , sosyal medya hesaplarında , internette yayınlanması ile ,  gençlere ; izleyecekleri lider bir girişimci olma yolunda destek olacak , onların motive olmasını sağlayacak , onları hırslandıracak , daha fazla azim ve istek ile hareket etmelerini sağlayacaktır.

 

ÖĞRENCİLERİ MESLEK SAHİPLERİYLE BİRLEŞTİRMEK

 

Bu faaliyet , hangi mesleği seçeceğini belirlemiş öğrencilerin , o meslek sahiplerinin yanına getirilerek onları iş saahalarında izlemesini , işin nasıl yapıldığını , o işte hayatlarının nasıl olacağını görmesini , mesleğin yararlarını , zararlarını , zorluklarını , artılarını ve eksilerini öğrenmesini sağlayacaktır.

 

YETENEK SINAVLARI DÜZENLEMEK

 

Bu faaliyet , alterntaif konular üzerinde yetenek sınavları oluşturarak genç bireylerin hangi konu üzerinde yetenekli olduğunun belirlenerek o konuya yönlendirilmesini amaçlamaktadır.

Gençlerin yönlendirileceği bu konulara örnek olarak , spor , bilim , sanat  verilebilir.

 

PROJE HAZIRLAMA BÜROLARI/TAKIMLARI KURMAK

 

Bu faaliyet , projenin uygulanacağı şehirlerin belirli bölümlerinde projelerin hazırlandığı , yapılan projelere destek verildiği , proje toplantılarının yapıldığı , proje hazırlama derslerinin verildiği bürolar kurulmasını içermektedir. Bu sayede üretilen proje sayısı ve projelerin kalitesi yükseltilecek , gençlere nasıl proje yapabilecekleri öğretilecektir.

 

HEDEF KİTLEYİ PROJE YARIŞMALARINA TEŞVİK ETMEK

 

Bu faaliyet , hedef kitlenin ufuklarını genişletmek , proje sergilerini ve girişimci ortamlarını gözlemletmek amacı ile öğrencileri , Genç Liderler Akademisi , TÜBİTAK , Google Bilim Fuarı gibi proje yarışmalarına teşvik etmek ve yönlendirmek amaçlı gerçekleştirilmektedir. Bu amacın gerçekleştirilmesi için girişimci destekleme ve proje hazırlama bürolarında bu konularda bilgilendirmeler yapılacak , en fazla sayıda insana ulaşılmaya çalışılacaktır.

 

EĞİTİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ İNOVASYON ÇALIŞMALARI

 

Bu faaliyet, günümüzde okullarda kullanılan eğitim sistemi üzerinde inovasyon ekipleri ile geliştirme çalıştırmaları yapmak amacı ile oluşturulmuştur. Yetersiz ve işlevi düşük olan eğitim sisteminin , öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için geliştirilmesi , açıklarının kapatılması , en iyi hale getirilmesi sağlanacaktır. Tasarlanan yeni eğitim sistemi , pilot okul olarak hedef okullarda denenecektir.

 

OKULLARDA YARATICI DÜŞÜNME DERSLERİ VERİLMESİ

 

Öğrencilerin girişimciliğe giden yolda daha yaratıcı bir hale getirilmesi , farklı olmayı öğrenmesi için normal derslerin yanında , okul saati sonrasında yaratıcı düşünme dersleri verilmesi planlanmıştır. İlk olarak Tokat M.P.İ.B. Fen Lisesinde uygulanacak bu derslerde , öğrencilere nasıl yaratıcı olabilecekleri öğretilecektir.

 

KARİYER PLANLAMA KONFERANSLARI

 

Bu faaliyet , hedef okullara gidilerek konferanslar verilmesini , konferanslarda öğrencilere gelecekteki muhtemel kariyerleri ve meslekleri hakkında bilgi verilmesini , öğrencilerin kariyerlerini belirlemeden önce bilinçlendirilmesini içermektedir.

 

LİDERLİK KONULU SUNUM VE ETKİNLİKLER DÜZENLEMEK

 

Bu faaliyet , gençlerin bir lider olarak yetişebilmesi için onlara nasıl lider olabileceklerini , bir liderin nasıl davranacağını ve nasıl hareket edeceğini , bir liderin özelliklerini öğretecek sunumlar ve etkinlikler düzenlenmesini içermektedir. Düzenlenecek bu etkinliklerde öğrenciler ve gençler , uzun vadede lider olmanın yolları hakkında bilgi sahibi olabileceklerdir.

 

BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİ KURMAK / YAYIMLAMAK

 

Bu faaliyet , projenin uygulanacağı hedef şehirlerde öncelikli olmak üzere bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yer aldığı bir dergi kurmayı amaçlamaktadır.  Dergide ; ARES projesi kapsamında oluşturulan Ar-Ge , Proje, Yazılım ve İnovasyon ekiplerinin geliştirdiği  bilimsel ve teknolojik projelere yer verilecek , ARES projesinin çalışmalarını ülke genelinde görünür kılarken aynı zamanda Türkiye çapında bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayacaktır. Dergilerin dağıtımına öncelikli olarak tokat’dan başlanacak , daha sonra Ankara ve Samsun ile devam edilecek , en sonunda ise Tüm ülkeye yayılacaktır.

 

KÜLTÜR VE TURİZM ODAKLI ŞEHİR GEZİLERİ DÜZENLEMEK

 

Bu faaliyet , ülkedeki bilimsel etkinliklerin desteklenmesinin yanı sıra gençlerin kültürel olarakda gelişmesini sağlayacak , ülkedeki turizme katkı sağlayacaktır. Hedef okulların öğrencilerinden başlanarak , gençler ülkemizdeki kültürel olarak gelişmiş turistik şehirlere götürülecek , farklı ortamları görmeleri sağlanacaktır. Bu faaliyetin ilk adımı olarak Tokat M.P.I.B. Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencileri için 3-4-5 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşmek üzere İstanbul şehrindeki Üniversitelerin gezileceği bir gezi düzenlenmiştir. Bu sayede aynı zamanda , YGS ve LYS sınavlarından önce öğrencilerin gitmek isteyebileceği okulları görmesi sağlanacaktır.

 

SANAT GECELERİ DÜZENLEMEK

 

Bu faaliyet , hedef şehirler başta olmak üzere , “Ülkemizde Sanat” başlığı altında sanatın geliştirilmesi amacı ile oluşturulmuştur. Bu etkinlik kapsamında Şarkılar , Şiirler ve Tiyatrolardan oluşanlar programlar düzenlenecek , bu programlar Hedef şehirlerde bulunan büyük salonlarda gerçekleştirilecektir. “ PROJE VE GİRİŞİMCİLİK ETKİNLİĞİ “ faaliyeti kapsamında planlanan Şiirler , Şarkılar ve ” Hayallerin Peşinde” İsimli Tiyatro , bu etkinliğe örnek olarak gösterilebilir. Fakat düzenlencek bu sanat gecelerinde , sadece sanata yer verilecek , ülkemizdeki sanatın geliştirilmesi sağlanmaya çalışılacaktır.

 

TİYATROLAR DÜZENLEMEK

 

Bu faaliyet , sanat gecelerinin , proje ve girişimcilik etkinliğinin de içinde bulunan tiyatrolar düzenlemek , bu tiyatrolar ile sanata katkıda bulunmak amacı ile oluşturulmuştur. Düzenlenecek tiyatrolar bu etkinliklerin yanı sıra okulların konferans salonlarında gösterime sunulacaktır.

 

PROJE YARIŞMASI ORGANİZE ETMEK

Bu faaliyet , Hedef şehirlerde  bulunan tüm öğrencilerin katılabileceği , günümüzde düzenlenen proje yarışmalarından çok daha yenilikçi , gençleri projeler ve girişmciliğe teşvik edecek bir yarışma düzenlenmesi amacı ile oluşturulmuştur.

 

SANAT EKİBİ KURMAK

 

Bu faaliyet, ARES projesi kapsamında yürütülecek tüm sanat çalışmalarını düzenleyecek ve yönetecek bir ekip kurulması amacı ile oluşturulmuştur.  Sanat geceleri gibi etkinliklerin yanı sıra , faaliyetler arasında verilen meslek festivalleri , girişimcilik ve proje etkinliği gibi organizasyonların sanat kısımlarını da üstlenecektir. Şuanda sanat ekibi kurulmuş olup , 18 üyesi bulunmaktadır.

 

ORGANİZASYON EKİBİ KURMAK

 

Bu faaliyet, ARES projesi boyunca , organizasyonları düzenleyecek , etkinlikleri planlayarak sorumluluğunu alacak bir ekip kurma amacı ile oluşturulmuştur .  Organizasyon ekibi şuanda kurulmuş olup 8 üyesi bulunmaktadır.

Daha fazla ayrıntı için bizimle iletişime geç

Sana yardım etmek için burdayız.

Telefonla , E-maille veya Sosyal Medya kanalları yardımıyla bizimle iletişime geç

bottom of page